Logo
 (0)
Random bikes

Polkupyörän säännöllinen huolto on tärkeä ja liian usein laiminlyöty tehtävä. Pyörää säilytetään tyypillisesti ulkona sateessa ja sadekelillä ajaessa vesi ja kura tekevät hiljaa tuhojaan liikkuville osille. Ketju kuluu ja alkaa venyessään syödä rattaita, vaijerit alkavat jumittaa haitaten jarrujen ja vaihteiden toimintaa, laakerit kuluvat nopeasti jos välykset ovat pielessä ja rasvat ovat päässeet kuivumaan, jarrupalat kuluvat ja kaipaavat säätöä jarrujen optimaalisen toiminnan takaamiseksi.

 

Hyvin huollettu polkupyörä on pitkäikäinen, turvallinen ja mukava kulkuväline, joka toimii säässä kuin säässä. Ammattitaitoinen mekaanikko osaa nopeasti ja luotettavasti tarkastaa pyörän sekä tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet. Useat polkupyörän huoltokohteet vaativat erikoistyökaluja ja oikeanlaisia voiteluaineita, joten työ kannattaa ehdottomasti teettää ammattilaisella. Kun vertaat huollon hintaa esimerkiksi tankilliseen bensaa, huomaat, että pyöräily on erittäin edullinen liikkumismuoto!

Pyörän käyttöönottopalvelu on tarkoitettu esimerkiksi verkkokaupoista hankittujen pyörien käyttöönotolle. Palveluun sisältyvät pyörän kokoaminen ja käyttöönottoon liittyvät ajajakohtaiset hienosäädöt, kuten oikeanlaisen ajoasennon löytäminen ja jousituksen säädöt. Myös satulan oikea korkeus ja asento vaikuttavat suuresti pyörän ergonomiaan.

Jos pyörän kokoaminen ja säädöt eivät ole täysin tuttuja, meiltä saat avun. Näin saat varmasti turvallisen ja toimivan pyörän sinulle sopivilla säädöillä! Iskunvaimentimien säädöistä ja sähköpyörän käytön opastuksesta veloitamme käytetyn ajan mukaan.

Alkaen 60€

Muut palvelumme

KÄYTTÖÖNOTTOPALVELU

Täyshuolto alk. 120€

(keulat ja iskarit, sisältää tiivistesarjan)

 

Kevyt keulahuolto* 50€
Kevyt iskarihuolto* 35€

*ei sisällä tiivisteitä

 

Suositellut huoltovälit useimmille iskareille ovat ajotunneissa ilmoitettuna:

30-50 tuntia: Niin sanottu kevyt, eli jousipuolen huolto. Sisältää pölytiivisteiden+jousielementtien puhdistuksen ja voitelun, sekä voiteluöljyjen vaihdon. Ei päde kierrejousellisiin takaiskareihin.

100-200 tuntia tai vuosittain: Iskunvaimentimen täyshuolto, eli täydellinen purkaminen sekä tiivisteiden ja öljyjen vaihto.

 

Iskarihuolto on tärkeää hoitaa säännöllisesti. Vaimentimen öljy menettää ajan myötä ominaisuuksiaan, pölytiivisteet kuivuvat ja lika löytää tiensä tiivisteiden sisäpuolelle, aiheuttaen herkkien osien kulumista. Hyvin huollettu jousitus toimii pehmeästi ja toimii vuosia.

 

Teemme Rockshox iskareille sekä täys- että kevythuollot. Muille merkeille onnistuu usein ainakin ns. kevyt huolto. Kysy lisää!

ISKUNVAIMENTIMIEN HUOLLOT

Noutopalvelumme noutaa pyörät huoltoon Kotkan, Pyhtään ja Haminan alueelta. Huollon jälkeen palautamme pyörän erikseensovittavana aikana. Vakiopäivät noudoille/palautuksille tiistaisin ja torstaisin. Näille päiville voit tehdä kuljetustilauksen ajanvarauskalenteristamme. Muut päivät sovitaan erikseen, ota yhteyttä!    Hinta 10€

NOUTOPALVELU

ENSIHUOLTO

Ensihuolto on yksi tärkeimmistä polkupyörän huolloista. Ensihuoltoa suositellaan 100-200km ajon jälkeen.

Polkupyörän ensihuollossa tarkistetaan, että komponentit on asennettu oikeaan kireyteen. Uudessa polkupyörässä monet osat, esimerkiksi pinnat ja laakerit asettuvat paikoilleen ensimmäisten kilometrien yhteydessä ja niiden jälkitarkistus on erittäin tärkeää osien käyttöiän maksimoimiseksi. Myös vaihteet ja jarrut tarvitsevat usein säätöä ensimmäisten käyttökertojen jälkeen toimiakseen täsmällisesti. 

Huoltopaketeistamme kevythuolto on hyvä valinta pyörän ensihuolloksi!

Hinnasto

Oletko lähdössä ulkomaille pyöräilylomalle mutta et raaski ostaa omaa kuljetuslaukkua? Ei hätää, meiltä löytyy kaksi Evoc pyörälaukkua vuokrattavaksi! Malleja on valittavana kaksi, joista perusmalli on hyvä yleislaukku ja Pro-malli on varusteltu paremmalla pyörän kiinnityksellä, jämäkämmillä pehmusteilla ja liikuttelua helpottavalla etupyörällä.


Evoc Bike Bag         40€

Evoc Bike Bag PRO  50€

 

Hinta on "per matka", mikä tarkoittaa noin viikkoa. Pidemmiltä matkoilta hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä ja varaa!

EVOC PYÖRÄLAUKUT

Teemme myös kaikenlaiset pienet ja isommat hommat tarpeen mukaan. Vuotaako sisäkumi tai kaipaako kulunut ulkorengas vaihtoa? Jumittaako hissitolppa? Kaipaako kiekko uutta vannekehää vai rakennetaanko kokonaan uusi? Kysy lisää niin laitetaan laitteet kuntoon! Hinnat alkaen 10€

YKSITTÄISET TYÖT

Varaathan huoltoajan ennakkoon! Tilamme ovat rajalliset emmekä voi säilyttää rajattomasti pyöriä jonossa. Huollon valmistuttua säilytämme pyöriä 2 työpäivää veloituksetta. Voit varata huoltopaketit kätevästi online-varauksella tai ottaa yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla. Pikkutyöt pyrimme hoitamaan walk-in periaatteella.