Polkupyörän säännöllinen huolto on tärkeä ja liian usein laiminlyöty tehtävä. Pyörää säilytetään tyypillisesti ulkona sateessa ja sadekelillä ajaessa vesi ja kura tekevät hiljaa tuhojaan liikkuville osille. Ketju kuluu ja alkaa venyessään syödä rattaita, vaijerit alkavat jumittaa haitaten jarrujen ja vaihteiden toimintaa, laakerit kuluvat nopeasti jos välykset ovat pielessä ja rasvat ovat päässeet kuivumaan, jarrupalat kuluvat ja kaipaavat säätöä jarrujen hyvän toiminnan takaamiseksi.. Pelkkä öljyn lisääminen ketjuun ei riitä kovin pitkään!

 

Hyvin huollettu polkupyörä on pitkäikäinen, turvallinen ja mukava kulkuväline, joka toimii säässä kuin säässä. Ammattitaitoinen mekaanikko osaa nopeasti ja luotettavasti tarkastaa pyörän sekä tehdä tarvittavat huoltotoimenpiteet. Useat polkupyörän huoltokohteet vaativat erikoistyökaluja ja oikeanlaisia voiteluaineita, joten työ kannattaa ehdottomasti teettää ammattilaisella. Kun vertaat huollon hintaa esimerkiksi tankilliseen bensaa, huomaat, että pyöräily on erittäin edullinen liikkumismuoto!

Pyörän käyttöönottopalvelu on tarkoitettu esimerkiksi verkkokaupoista hankittujen pyörien käyttöönotolle. Palveluun sisältyvät pyörän kokoaminen ja käyttöönottoon liittyvät ajajakohtaiset hienosäädöt, kuten oikeanlaisen ajoasennon löytäminen ja jousituksen säädöt. Myös satulan oikea korkeus ja asento vaikuttavat suuresti pyörän ergonomiaan.

Jos pyörän kokoaminen ja säädöt eivät ole täysin tuttuja, meiltä saat avun. Näin saat varmasti turvallisen ja toimivan pyörän sinulle sopivilla säädöillä! Iskunvaimentimien säädöistä ja sähköpyörän käytön opastuksesta veloitamme käytetyn ajan mukaan.

Alkaen 60€

Muut palvelumme

KÄYTTÖÖNOTTOPALVELU

Teemme Rockshox iskareille sekä täys- että kevythuollot. Muille merkeille onnistuu usein ainakin ns. kevyt huolto. Kysy lisää!

 

Täyshuolto RockShox, sisältää tiivistesarjan

Kaikki etuhaarukat 120€

-toistaiseksi emme huolla RS-1 keuloja

 

Takaiskarit:

Monarch, Deluxe 130€

Monarch+, Super Deluxe, Vivid Coil 140€

Vivid Air 170€

 

Kevyt keulahuolto* 50€
Kevyt iskarihuolto* 35€

*ei sisällä tiivisteitä, tiivisteet alkaen 20€

 

Suositellut huoltovälit useimmille iskareille ovat ajotunneissa ilmoitettuna:

30-50 tuntia: Niin sanottu kevyt, eli jousipuolen huolto (ei päde kierrejousellisiin takaiskareihin). Sisältää pölytiivisteiden+jousielementtien puhdistuksen ja voitelun, sekä voiteluöljyjen vaihdon. Jos pölytiivisteet ovat alkaneet tihkuä öljyä ulos, olisi myös ne hyvä vaihtaa samalla. Tässä tapauksessa usein on myös jo syytä harkita täyshuoltoa.

100-200 tuntia tai vuosittain: Iskunvaimentimen täyshuolto. Täydellinen purkaminen, uudet tiivisteet, voitelu- ja vaimennusöljyjen vaihto.

 

Iskarihuolto on tärkeää hoitaa säännöllisesti. Vaimentimen öljy menettää ajan myötä ominaisuuksiaan, pölytiivisteet kuivuvat ja lika löytää tiensä tiivisteiden sisäpuolelle, aiheuttaen herkkien osien kulumista. Hyvin huollettu jousitus toimii pehmeästi ja kestää vuosia.

ISKUNVAIMENTIMIEN HUOLLOT

Noutopalvelumme noutaa pyörät huoltoon Kotkan, Pyhtään ja Haminan alueelta. Huollon jälkeen palautamme pyörän erikseen sovittavana ajankohtana. Valitse vain ajanvarauksestamme lisäpalveluksi "Nouto", niin otamme yhteyttä. Hinta 10€

NOUTOPALVELU

Ensihuolto on yksi tärkeimmistä polkupyörän huolloista. Ensihuoltoa suositellaan 100-200km ajon jälkeen.

Polkupyörän ensihuollossa tarkistetaan, että komponentit on asennettu oikeaan kireyteen. Uudessa polkupyörässä monet osat, esimerkiksi pinnat ja laakerit asettuvat paikoilleen vasta pyörällä ajettaessa ja niiden jälkitarkistus on erittäin tärkeää osien käyttöiän maksimoimiseksi. Myös vaihteet ja jarrut tarvitsevat usein säätöä ensimmäisten käyttökertojen jälkeen toimiakseen täsmällisesti.

Huoltopaketeistamme kevythuolto on hyvä valinta pyörän ensihuolloksi!

Hinnasto

Oletko lähdössä ulkomaille pyöräilylomalle mutta et omista omaa kuljetuslaukkua? Ei hätää, meiltä löytyy kaksi Evoc pyörälaukkua vuokrattavaksi! Malleja on valittavana kaksi, joista perusmalli on hyvä yleislaukku ja Pro-malli on varusteltu paremmalla pyörän kiinnityksellä, jämäkämmillä pehmusteilla ja laukun liikuttelua helpottavalla etupyörällä.

 

 

 


       Evoc Bike Bag           40€

       Evoc Bike Bag PRO  50€

 

 

 

 

 

 

Hinta on "per matka", mikä tarkoittaa noin viikkoa. Pidemmiltä matkoilta hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Ota yhteyttä ja varaa!

PYÖRÄLAUKUT

Teemme myös kaikenlaiset pienet ja isommat hommat tarpeen mukaan. Vuotaako sisäkumi tai kaipaako kulunut ulkorengas vaihtoa? Jumittaako vaihteet? Vanne mennyt soikeaksi? Kysy lisää tai varaa aika niin laitetaan laitteet kuntoon! Hinnat alkaen 10€

YKSITTÄISET TYÖT

Varaathan huoltoajan ennakkoon! Tilamme ovat rajalliset emmekä voi säilyttää suurta määrää pyöriä huoltojonossa. Huollon valmistuttua säilytämme pyöriä 2 työpäivää veloituksetta. Voit varata huoltopaketit kätevästi online-varauksella tai ottaa yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla.

Pikkutyöt pyrimme hoitamaan odottaessa.

RockShox logo

ENSIHUOLTO

Evoc Bike Bag

SÄHKÖPYÖRIEN HUOLLOT

Teemme sähköpyörien huollot ja päivitykset Shimano ja Bosch järjestelmille. Pitämällä pyöräsi ohjelmiston ajantasalla takaat parhaan ajokokemuksen ja sulavimman toiminnan.

Shimano logo
Bosch logo